Με τις υπογραφές του προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρη Γουρδομιχάλη και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, τέθηκε σε ισχύ η προγραμματική σύμβαση μεταξύ των δύο φορέων, για την εγκατάσταση τριών ακόμα μεγάλων υδατοδεξαμενών ανοιχτού τύπου στο όρος Αγάλεω, ώστε σε περίπτωση δασικής φωτιάς να ανεφοδιάζονται τα πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Η Περιφέρεια Αττικής θα χρηματοδοτήσει με 100.000 ευρώ την προμήθεια των δεξαμενών, ενώ ο ΠΕΣΥΔΑΠ θα αναλάβει την εγκατάσταση, την συντήρηση και τον συνεχή ανεφοδιασμό τους με νερό, μέσω της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γρ. Γουρδομιχάλης, οι δεξαμενές θα έχουν εγκατασταθεί στο βουνό μέσα στο επόμενο τρίμηνο, και σε κάθε περίπτωση πριν από την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες εβδομάδες πριν, το σχέδιο του ΠΕΣΥΔΑΠ είχε εγκρίνει πλήρως με την υπογραφή αντίστοιχων συμβάσεων και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, κάτι που θεσμικά ήταν απαραίτητο για να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση τους.

Καθώς οι δύο από τις τρεις δεξαμενές πρόκειται να τοποθετηθούν από τον ΠΕΣΥΔΑΠ σε περιοχές του βουνού που έχουν χαρακτηρισθεί ως «Καταφύγια Άγρια Ζωής», δικαίωμα σχετικής υπογραφής είχε μόνο ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, ο οποίος και συναίνεσε για την εκτέλεση του έργου.

Στη χθεσινή συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, την αντιπροσωπεία του ΠΕΣΥΔΑΠ αποτελούσαν ο πρόεδρος του Γρ Γουρδομιχάλης, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Μιχάλης Ευθυμιάδης και Γιώργος Γκόγκος καθώς και ο Γ.Γ. του ΠΕΣΥΔΑΠ Γιώργος Κατσαντώνης.

Από πλευράς Περιφέρειας, εκτός από τον κ. Πατούλη παρούσα στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ήταν και η αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Αντωνάκου, όπως και ο περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά Σταύρος Βοιδονικόλας.

Με χωρητικότητα 200 κυβικών νερού η κάθε μία, οι τρεις μεγάλες δεξαμενές θα είναι έτσι σχεδιασμένες, ώστε να παρέχουν την δυνατότητα γρήγορου και ασφαλούς ανεφοδιασμού των εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής που θα χρειαστεί να επιχειρήσουν στον ορεινό όγκο.

Το πόσο πολύτιμες είναι αυτού του είδους οι ανοιχτές υδατοδεξαμενές για την προστασία και την πυρασφάλεια του όρους Αιγάλεω, αποδείχθηκε και κατά τη διάρκεια του προηγούμενου καλοκαιριού, όταν αντίστοιχη δεξαμενή του ΠΕΣΥΔΑΠ αποδείχθηκε καθοριστικής σημασίας για την κατάσβεση … των 11 πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν, φέτος, σε περιοχές του βουνού.

Από την 1η Νοεμβρίου ο ΠΕΣΥΔΑΠ είναι, ίσως, ο μοναδικός οργανισμός της αυτοδιοίκησης 100% αυτόνομος σε ηλεκτρική ενέργεια, καθώς τέθηκε σε πλήρη λειτουργία και διασυνδέθηκε με τον ΔΕΔΔΗΕ, το σύγχρονο φωτοβολταικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος που έχει εγκατασταθεί στις στέγες και άλλους ελεύθερους χώρους του.   

Με αυτόν τον τρόπο καλύπτεται πλήρως το σύνολο των αναγκών του σε ηλεκτρισμό (για φωτισμό, ψύξη και θέρμανση γραφείων, εξυπηρέτηση κτηνιατρικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, βιολογικό καθαρισμό λυμάτων, αντλιών καθαρισμού του ΔΙΚΕΠΑΖ, άρδευση κλπ.)

 

Έτσι, ο ΠΕΣΥΔΑΠ   μειώνει κατά πολύ το λειτουργικό κόστος του, ενώ εξοικονομεί οικονομικούς πόρους που θα διατεθούν για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων.

Ταυτόχρονα, συνεπής στις αρχές του, μειώνει σημαντικά και το περιβαλλοντικό του «αποτύπωμα», καθώς με την παραγόμενη ενέργεια από το φωτοβολταϊκό  αποτρέπεται ετησίως η καύση 21 τόνων άνθρακα  και η εκπομπή 25 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα!

Υπολογίζεται ότι αυτή  η ποσότητα άνθρακα, αντιστοιχεί στη σωτηρία 400 μεγάλων δέντρων το χρόνο!

  

Αναφερόμενος στο γεγονός, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ Γουρδομιχάλης ευχαρίστησε  θερμά την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Κορυδαλλού και την ανάδοχο εταιρεία για τη γρήγορη ολοκλήρωση του έργου, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΕΣΥΔΑΠ, που ομόφωνα υποστήριξαν αυτήν την προσπάθεια ενεργειακής αυτονομίας του Συνδέσμου.

 

Υπενθυμίζεται ότι αυτή η εξέλιξη ίσως και να μην είχε γίνει ποτέ δυνατή, αν η επιμονή του ΠΕΣΥΔΑΠ για τον συνεχή εκσυγχρονισμό του, δεν συναντούσε την πρόθυμη συνεργασία και υποστήριξη του προέδρου του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλου, που ενέταξε τη συγκεκριμένη δράση στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φυσικό Περιβάλλον ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2021»  

Τις εγκαταστάσεις του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) στο Σχιστό επέλεξε να επισκεφτεί για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, εκπέμποντας  ένα  μήνυμα εμπιστοσύνης προς τους 22 δήμους της Αττικής που το απαρτίζουν, αλλά και στήριξης προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα.

Από το «έδαφος» του ΔΙΚΕΠΑΖ, άλλωστε, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι μέσω του προγράμματος «ΑΡΓΟΣ» για την αυτοδιοίκηση, θα διατεθούν προς τους ΟΤΑ 40 εκατ. ευρώ για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες τους αρμοδιότητες ως προς τη διαχείριση των αδέσποτων, συμπεριλαμβανομένης και ενίσχυσης 5 εκατ. ευρώ για μαζικές στειρώσεις.

Τον υπουργό υποδέχθηκε και ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης  Γουρδομιχάλης, μαζί με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Διαδημοτικού Συνδέσμου,  Δ. Τσατσαμπά και Γ. Γκόγκο

Παρών καθ’ όλη τη διάρκεια της ξενάγησης ήταν και ο βουλευτής Δημήτρης Μαρκόπουλος, που επί σειρά ετών στηρίζει το ΔΙΚΕΠΑΖ και τις δράσεις του.

Αφιερώνοντας πολύ χρόνο, ο κ. Πέτσας συνομίλησε με τους κτηνιάτρους, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους εργαζόμενους, καθώς και με εκπροσώπους φιλοζωικών σωματείων που βρίσκονταν από νωρίς το πρωί στον χώρο των εγκαταστάσεων.

Διαπιστώνοντας «ιδίοις όμμασι» το επίπεδο φροντίδας, περίθαλψης και διαμονής των ζώων,  ο  υπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του τόσο για τις εγκαταστάσεις που πρόσφατα ανακατασκευάστηκαν και τον σύγχρονο εξοπλισμό που αποκτήθηκε με κρατική επιχορήγηση από τα προγράμματα «Φιλόδημος ΙΙ» και «ΑΡΓΟΣ, όσο και για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών περίθαλψης στα αδέσποτα ζώα.

Φυσικά, η επίσκεψη του αρμόδιου υπουργού στο ΔΙΚΕΠΑΖ μία τέτοια ημέρα υψηλών συμβολισμών, δεν ήταν τυχαία.

Αντιθέτως, αποτελεί μία ακόμα επιβεβαίωση των εξαιρετικών επιδόσεων και της καλής φήμης που απολαμβάνει πανελλαδικά το ΔΙΚΕΠΑΖ, ως προς την νοσηλεία και φροντίδα των αδέσποτων ζώων. 

Ούτε καρφίτσα δεν έπεφτε χθες μέσα στο κατάμεστο αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος του Κορυδαλλού, όπου ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) και η ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης πραγματοποίησαν μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα.

Ήταν μία υπέροχη βραδιά γεμάτη από την μουσική, τις ευαισθησίες και τα τραγούδια του Μίκη, που ερμηνεύθηκαν γνήσια και αυθεντικά από 30 καλλιτέχνες και την ορχήστρα που ο ίδιος ίδρυσε και φέρει τον όνομά του.

Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, κάτι που σε κάποιες στιγμές έφερε σε… δύσκολη θέση τους υπευθύνους του ΠΕΣΥΔΑΠ, οι οποίοι αναγκάστηκαν να διακόψουν την ροή προσέλευσης για αποτραπεί ο συνωστισμός και να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας.

Την εξήγηση την έδωσε ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ Γουρδομιχάλης, στον σύντομο χαιρετισμό του λίγο πριν αρχίσει η συναυλία:

«Για τις δικές μας λαικές γειτονιές των ανθρώπων του μόχθου και της βιοπάλης, ο Μίκης υπήρξε η φυσική ηχώ μας. Ίσως, γιατί οι άνθρωποι ανακαλύπτουν στη μουσική και στα τραγούδια του, τα υλικά της αντοχής, του αγώνα και της ανθεκτικότητας που διαποτίζουν και τη δική τους ζωή», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ.

Την πρωτοφανή συμμετοχή και τη διάθεση του κόσμου που πλημμύρισε το αμφιθέατρο, αισθάνθηκαν την ανάγκη να επισημάνουν από μικροφώνουν χθες, τόσο η Μαργαρίτα Θεοδωράκη όσοι και πολλοί από τους 30 καλλιτέχνες που πήραν μέρος στη συναυλία.

Η αφιλοκερδής συμμετοχή μίας ορχήστρας με διεθνή απήχηση, αλλά και η συμμετοχή της ΕΡΤ ως χορηγού επικοινωνίας της εκδήλωσης, επιβεβαίωσαν την ευρύτερη απήχηση των δράσεων του ΠΕΣΥΔΑΠ και του ΔΙΚΕΠΑΖ σε υπερτοπικό επίπεδο.  

 

Συναυλία για τα αδέσποτα ζώα από την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τον ΠΕΣΥΔΑΠ

Με τη μουσική, τα τραγούδια, τα νοήματα και τις ευαισθησίες του αξέχαστου Μίκη, η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» στον Κορυδαλλό, μία μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα.

Βάλσαμο, αποκούμπι και ωδή για τους τυραννισμένους και αδικημένους του κόσμου μας ήταν πάντα η μουσική του Μίκη, αυτή τη φορά θα ακουστεί για τα κατατρεγμένα και βασανισμένα πλάσματα που ζουν δίπλα μας, στις ίδιες γειτονιές μαζί μας.

Η συναυλία γίνεται για να τιμηθεί ο αγώνας του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ),που όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του έχει νοσηλεύσει και φροντίσει περισσότερα από 45.000 αδέσποτα ζώα.

Και, φυσικά, μαζί με το ΔΙΚΕΠΑΖ, θα τιμηθούν όλοι οι εθελοντές και τα φιλοζωικά σωματεία που δρόμο το δρόμο, γειτονιά τη γειτονιά, δίνουν μία σπουδαία καθημερινή μάχη για να βοηθήσουν τους πιο αδύναμους «κρίκους» της ζωής.

Η είσοδος θα είναι ΔΩΡΕΑΝ, αλλά λόγω της μεγάλης προσέλευσης που αναμένεται, είναι απαραίτητο να προηγηθούν από τους ενδιαφερόμενους κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 210-7234567  ή ηλεκτρονικά στο site 

https://www.ticketservices.gr/event/oloi-mazi-gia-ta-adespota-zoakia/

Η προσέλευση του κοινού στο θέατρο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 30 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης (μέχρι τις 20.00). Μετά τις 20:00, εφόσον υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες θέσεις, θα διατίθενται κατά σειρά προτεραιότητας σε θεατές που τυχόν περιμένουν σε ουρά αναμονής.

Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης ευχαριστεί ιδιαίτερα την κα Μαργαρίτα Θεοδωράκη, όχι μόνο γιατί εξασφάλισε την αφιλοκερδή συμμετοχή της ορχήστρας, αλλά και για την συνεχή προσωπική της συμβολή στην οργάνωση της συναυλίας.

Στην συναυλία συμμετέχουν επίσης αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες: Ρίτα Αντωνοπούλου, Παντελής Αμπαζής, Γεράσιμος Ανδρέατος, Γρηγόρης Βαλτινός, Φωτεινή Βελεσιώτου, Καλλιόπη Βέττα, Ελένη Δήμου, Γιάννης Ζουγανέλης, Ηρώ, Άγγελος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κανέλλος, Αργυρώ Καπαρού, Γιάννης Κορίζης, Σπύρος Κουτσοβασίλης, Βασίλης Λέκκας, Νίκος Λόλης, Σαββέρια Μαργιολά, Τατιάνα Παπαμόσχου, Παναγιώτης Πετράκης, Κώστας Πρέκας, Μαρία Ρεμπούτσικα, Γιάννης Σαββιδάκης, Κώστας Σκόνδρας, Μαρία Σουλτάτου, Ελένη Φιλίνη, Άννα Φόνσου, Μπέττυ Χαρλαύτη, Μαίρη Χρονοπούλου.

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ & 2o Πρόγραμμα

 

Συναυλία για τα αδέσποτα ζώα από την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τον ΠΕΣΥΔΑΠ

Με τη μουσική, τα τραγούδια, τα νοήματα και τις ευαισθησίες του αξέχαστου Μίκη, η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» στον Κορυδαλλό, μία μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα.

Βάλσαμο, αποκούμπι και ωδή για τους τυραννισμένους και αδικημένους του κόσμου μας ήταν πάντα η μουσική του Μίκη, αυτή τη φορά θα ακουστεί για τα κατατρεγμένα και βασανισμένα πλάσματα που ζουν δίπλα μας, στις ίδιες γειτονιές μαζί μας.

Η συναυλία γίνεται για να τιμηθεί ο αγώνας τουΔιαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ),που όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του έχει νοσηλεύσει και φροντίσει περισσότερα από 45.000 αδέσποτα ζώα.

Και, φυσικά, μαζί με το ΔΙΚΕΠΑΖ, θα τιμηθούν όλοι οι εθελοντές και τα φιλοζωικά σωματεία που δρόμο το δρόμο, γειτονιά τη γειτονιά, δίνουν μία σπουδαία καθημερινή μάχη για να βοηθήσουν τους πιο αδύναμους «κρίκους» της ζωής.

Η είσοδος θα είναι ΔΩΡΕΑΝ, αλλά λόγω της μεγάλης προσέλευσης που αναμένεται, είναι απαραίτητο να προηγηθούν από τους ενδιαφερόμενους κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 210 -7234567  ή ηλεκτρονικά στο site 

https://www.ticketservices.gr/event/oloi-mazi-gia-ta-adespota-zoakia/

Η προσέλευση του κοινού στο θέατρο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 30 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης (μέχρι τις 20.00). Μετά τις 20:00, εφόσον υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες θέσεις, θα διατίθενται κατά σειρά προτεραιότητας σε θεατές που τυχόν περιμένουν σε ουρά αναμονής.

Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης ευχαριστεί ιδιαίτερα την κα Μαργαρίτα Θεοδωράκη, όχι μόνο γιατί εξασφάλισε την αφιλοκερδή συμμετοχή της ορχήστρας, αλλά και για την συνεχή προσωπική της συμβολή στην οργάνωση της συναυλίας.

Στην συναυλία συμμετέχουν επίσης αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες: Ρίτα Αντωνοπούλου, Παντελής Αμπαζής, Γεράσιμος Ανδρέατος, Γρηγόρης Βαλτινός, Φωτεινή Βελεσιώτου, Καλλιόπη Βέττα, Ελένη Δήμου, Γιάννης Ζουγανέλης, Ηρώ, Άγγελος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κανέλλος, Αργυρώ Καπαρού, Γιάννης Κορίζης, Σπύρος Κουτσοβασίλης, Βασίλης Λέκκας, Νίκος Λόλης, Σαββέρια Μαργιολά, Τατιάνα Παπαμόσχου, Παναγιώτης Πετράκης, Κώστας Πρέκας, Μαρία Ρεμπούτσικα, Γιάννης Σαββιδάκης, Κώστας Σκόνδρας, Μαρία Σουλτάτου, Ελένη Φιλίνη, Άννα Φόνσου, Μπέττυ Χαρλαύτη, Μαίρη Χρονοπούλου.

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ & 2o Πρόγραμμα

 

Συναυλία για τα αδέσποτα ζώα από την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τον ΠΕΣΥΔΑΠ

Με τη μουσική, τα τραγούδια, τα νοήματα και τις ευαισθησίες του αξέχαστου Μίκη, η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» στον Κορυδαλλό, μία μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα.

Βάλσαμο, αποκούμπι και ωδή για τους τυραννισμένους και αδικημένους του κόσμου μας ήταν πάντα η μουσική του Μίκη, αυτή τη φορά θα ακουστεί για τα κατατρεγμένα και βασανισμένα πλάσματα που ζουν δίπλα μας, στις ίδιες γειτονιές μαζί μας.

Η συναυλία γίνεται για να τιμηθεί ο αγώνας τουΔιαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ),που όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του έχει νοσηλεύσει και φροντίσει περισσότερα από 45.000 αδέσποτα ζώα.

Και, φυσικά, μαζί με το ΔΙΚΕΠΑΖ, θα τιμηθούν όλοι οι εθελοντές και τα φιλοζωικά σωματεία που δρόμο το δρόμο, γειτονιά τη γειτονιά, δίνουν μία σπουδαία καθημερινή μάχη για να βοηθήσουν τους πιο αδύναμους «κρίκους» της ζωής.

Η είσοδος θα είναι ΔΩΡΕΑΝ, αλλά λόγω της μεγάλης προσέλευσης που αναμένεται, είναι απαραίτητο να προηγηθούν από τους ενδιαφερόμενους κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 210 -7234567  ή ηλεκτρονικά στο site 

https://www.ticketservices.gr/event/oloi-mazi-gia-ta-adespota-zoakia/

Η προσέλευση του κοινού στο θέατρο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 30 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης (μέχρι τις 20.00). Μετά τις 20:00, εφόσον υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες θέσεις, θα διατίθενται κατά σειρά προτεραιότητας σε θεατές που τυχόν περιμένουν σε ουρά αναμονής.

Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης ευχαριστεί ιδιαίτερα την κα Μαργαρίτα Θεοδωράκη, όχι μόνο γιατί εξασφάλισε την αφιλοκερδή συμμετοχή της ορχήστρας, αλλά και για την συνεχή προσωπική της συμβολή στην οργάνωση της συναυλίας.

Στην συναυλία συμμετέχουν επίσης αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες: Ρίτα Αντωνοπούλου, Παντελής Αμπαζής, Γεράσιμος Ανδρέατος, Γρηγόρης Βαλτινός, Φωτεινή Βελεσιώτου, Καλλιόπη Βέττα, Ελένη Δήμου, Γιάννης Ζουγανέλης, Ηρώ, Άγγελος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κανέλλος, Αργυρώ Καπαρού, Γιάννης Κορίζης, Σπύρος Κουτσοβασίλης, Βασίλης Λέκκας, Νίκος Λόλης, Σαββέρια Μαργιολά, Τατιάνα Παπαμόσχου, Παναγιώτης Πετράκης, Κώστας Πρέκας, Μαρία Ρεμπούτσικα, Γιάννης Σαββιδάκης, Κώστας Σκόνδρας, Μαρία Σουλτάτου, Ελένη Φιλίνη, Άννα Φόνσου, Μπέττυ Χαρλαύτη, Μαίρη Χρονοπούλου.

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ & 2o Πρόγραμμα

 

Συναυλία για τα Περιπλανώμενα - Αδέσποτα Ζωάκια 
Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 8:30μμ στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» στον Κορυδαλλό 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ
Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» - 
ΔΙΚΕΠΑΖ /  Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων - 
ΠΕΣΥΔΑΠ / Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας Πειραιά

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» δίνει το παρών για μια ακόμα φορά σε ένα ευαίσθητο θέμα που δίνει ακόμα μια θλιβερή «πρωτιά» στην χώρα μας: στο θέμα των αδέσποτων. Είναι δυστυχώς καθημερινή εικόνα σε όλα τα μέρη της Ελλάδας η εγκατάλειψη και η κακοποίηση των αδέσποτων. 
Όπως βέβαια καθημερινός είναι και ο αγώνας των φιλόζωων, οργανωμένων σε Φιλοζωικές ή μη, που δίνοντας από το υστέρημά τους και την ψυχή τους, σώζουν, περιθάλπουν κάθε μέρα όσα μπορούν, χωρίς όμως να μπορούν αποκλειστικά με τις δυνάμεις τους να δώσουν λύση στο πρόβλημα.
 
Ο ρόλος του ΔΙΚΕΠΑΖ (Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων) που λειτουργεί από τις 15 Ιανουαρίου 2003 στο Σχιστό Περάματος, είναι κυριολεκτικά σωτήριος για ένα πολύ μεγάλο αριθμό αδέσποτων της Αττικής (45.000 αδέσποτα ως τώρα  έχουν λάβει τις πολύτιμες υπηρεσίες του), όμως, σε καμία περίπτωση δεν αρκεί.
 
Είναι ανάγκη να ευαισθητοποιηθεί η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και όλοι οι πολίτες, ώστε με έναν κοινό αγώνα να αλλάξουν οι τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν κάθε στιγμή τα αδέσποτα, να εκλείψει η εικόνα που στιγματίζει την χώρα μας διεθνώς.
 
Ο Μίκης Θεοδωράκης, έδινε πάντα το παρών όσο ζούσε, φιλοξενώντας στο σπίτι του μεγάλο αριθμό αδέσποτων, συμμετέχοντας και ενισχύοντας τις προσπάθειες των Φιλοζωικών Οργανώσεων της γειτονιάς του αλλά και άλλων περιοχών. 
 
Η Λαϊκή Ορχήστρα που φέρει το όνομά του, συνεχίζοντας το έργο του και σ’ αυτόν τον τομέα, συμμετέχει αφιλοκερδώς σε μια μεγάλη συναυλία που οργανώνεται από το ΔΙΚΕΠΑΖ την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» στο Κορυδαλλό, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων, αρμοδίων, φορέων και πολιτών για το θέμα των αδέσποτων.
 
Στην συναυλία αυτή συμμετέχουν επίσης αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες: Ρίτα Αντωνοπούλου, Παντελής Αμπαζής, Γεράσιμος Ανδρέατος, Γρηγόρης Βαλτινός, Φωτεινή Βελεσιώτου, Καλλιόπη Βέττα, Ελένη Δήμου, Γιάννης Ζουγανέλης, Ηρώ, Άγγελος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κανέλλος, Αργυρώ Καπαρού, Γιάννης Κορίζης, Σπύρος Κουτσοβασίλης, Βασίλης Λέκκας, Νίκος Λόλης, Σαββέρια Μαργιολά, Τατιάνα Παπαμόσχου, Παναγιώτης Πετράκης, Κώστας Πρέκας, Μαρία Ρεμπούτσικα, Γιάννης Σαββιδάκης, Κώστας Σκόνδρας, Μαρία Σουλτάτου, Ελένη Φιλίνη, Άννα Φόνσου, Μπέττυ Χαρλαύτη, Μαίρη Χρονοπούλου. 

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ : Ticket services.gr     τηλ. 210 -7234567
Η προσέλευση του κοινού στον θέατρο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 30 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης (μέχρι τις 20.00).
Μετά τις 20:00, εφόσον υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες θέσεις, θα διατίθενται κατά σειρά προτεραιότητας σε θεατές που τυχόν περιμένουν σε ουρά αναμονής.