Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012 15:29

Συνεργασία ΠΕΣΥΔΑΠ - Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας Νότιας Ελλάδας για την ανάδειξη του ανώνυμου σπηλαίου

Σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε στην προσπάθεια για την ανάδειξη του ανώνυμου σπηλαίου Κερατσινίου σήμερα Τετάρτη 06.06.12. Συγκεκριμένα, στελέχη του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας - Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) και της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας Νότιας Ελλάδας συντόνισαν δράσεις και ενέργειες, ώστε να προστατεύσουν αφενός και να αναδείξουν αφετέρου το σπήλαιο παλαιολιθικής εποχής, που εντοπίζεται στο Όρος Αιγάλεω.

Η επίσκεψη πεδίου των δυο φορέων, είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν οι κατάλληλες υποδείξεις και να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις μικρής κλίμακας από εργαζομένους του ΠΕΣΥΔΑΠ, με στόχο να προετοιμαστεί ο περιβάλλων χώρος του σπηλαίου για την Κυριακή 10.06.2012, οπότε και πραγματοποιείται θεματική εκδήλωση στην ευρύτερη περιοχή του Όρους Αιγάλεω, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, και με δεδομένο το ενδιαφέρον από πολίτες να γνωρίσουν το σπήλαιο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης τόνισε ότι: «Θα είναι στο κέντρο της προσοχής μας η προστασία και η ανάδειξη του ανώνυμου σπηλαίου και η αποκατάσταση του επικίνδυνου ΧΑΔΑ Σχιστού συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση.»