Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2011 13:54

Ουσιαστική συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ για την Ψυττάλεια

Την αξιοποίηση του επεξεργασμένου νερού που παράγεται στο κέντρο βιολογικού καθαρισμού της Ψυττάλειας, ώστε να συμβάλλει στην αναδάσωση του Όρους Αιγάλεω και Ποικίλου, καθώς και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος στη Δυτική Αθήνα.
Αυτό είναι το συμπέρασμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, σήμερα 09/12/2011, στις εγκαταστάσεις της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης και ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθηνών ? Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) κ. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.

Ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης ήταν ιδιαίτερα ενημερωμένος για τον σχεδιασμό του έργου και εξέφρασε την επιθυμία υλοποίησής του μέσα από κατάλληλες συνεργασίες και μέσω χρηματοδότησης από το ΕΠΠΕΡΑΑ (Ειδική Υπηρεσία του ΕΣΠΑ) του ΥΠΕΚΑ. Άλλωστε, ο στόχος της θωράκισης του οικοσυστήματος της δυτικής περιοχής και η βελτίωση των συνθηκών του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος με την διάθεση νερού, αποτελεί κοινή πολιτική κατεύθυνση των εμπλεκομένων φορέων ? μια θέση που είχε διατυπωθεί στην ημερίδα, με στόχο την αξιοποίηση του παραγόμενου νερού στην Ψυττάλεια, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του ΠΕΣΥΔΑΠ στις 02/04/2011 στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ευχαρίστησε τον κ. Ειδικό για το προσωπικό του ενδιαφέρον και την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για συνάντηση.

Τέλος, συμφωνήθηκε, με πρωτοβουλία του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων του ΥΠΕΚΑ κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη, να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη με την παρουσία θεσμικών εκπροσώπων του ΠΕΣΥΔΑΠ, της Περιφέρειας Αττικής και της ΕΥΔΑΠ, ώστε να βρεθεί το ιδανικό πλαίσιο χρηματοδότησης, κατασκευής και διαχείρισης του έργου βιώσιμης ανάπτυξης και να επισπευσθεί η υλοποίησή του.