Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011 14:43

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στηρίζει το ΔΙΚΕΠΑΖ

Ουσιαστική συζήτηση εφ' όλης της ύλης όσον αφορά στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων και το ρόλο της Αυτοδιοίκησης έγινε μεταξύ του αρμόδιου Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Δριβελέγκα και αντιπροσωπείας του ΠΕΣΥΔΑΠ. Ο Υφυπουργός επιβεβαίωσε στην αντιπροσωπεία τη θετική άποψη και αναγνώριση του έργου του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας - Πειραιά, όσον αφορά τη δράση του υπαγόμενου σε αυτόν Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων.
Όπως τόνισε, οι περισσότερες από τις παρατηρήσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ στο νομοσχέδιο για τα αδέσποτα ζώα έχουν γίνει αποδεκτές, ενώ επιφυλάχθηκε για περαιτέρω συζήτηση με στόχο τη βελτίωση της αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων, αλλά και την προστασία από την κακοποίηση γενικότερα των ζώων.
Ο Υφυπουργός δεσμεύθηκε ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες του Υπουργείου, προκειμένου να εκταμιευθεί έγκαιρα η επιχορήγηση που προβλέπει ο Ν. 3170/2003 και να μην επαναληφθεί το φαινόμενο απώλειας αυτών των πόρων.
Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης ευχαρίστησε θερμά τον Γιάννη Δριβελέγκα για την από του βήματος της Βουλής δημόσια αναγνώριση της προσφοράς του ΔΙΚΕΠΑΖ καθώς και για την αποδοχή των προτάσεών του για το σχετικό νομοσχέδιο.
Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη λειτουργία του ΔΙΚΕΠΑΖ από την καθυστέρηση και την μη εκταμίευση της προβλεπόμενης από το νόμο επιχορήγησης. Έθεσε στη διάθεση του Υπουργείου την τεχνογνωσία του ΔΙΚΕΠΑΖ προκειμένου να δημιουργηθούν αντίστοιχα κέντρα σε όλη τη χώρα και ζήτησε στήριξη στις δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και αντιμετώπισης του καλα- αζαρ.
Τέλος κάλεσε τον Υφυπουργό να τεθεί επικεφαλής διακομματικής αντιπροσωπείας, σε συννενόηση με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Γρηγόρη Νιώτη, για την πραγματοποίηση επιτόπου επίσκεψης στις εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ, κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό.
Η επίσκεψη θα γίνει την Τρίτη 4 Οκτωβρίου το μεσημέρι, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Δημήτρης Τσατσαμπάς και ο Συντονιστής Γιώργο