Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 12:26

Ευρύτατη σύσκεψη ΠΕΣΥΔΑΠ για την πυροπροστασία του όρους Αιγάλεω

Σχεδόν κατεστραμένο το οδικό δασικό δίκτυο του βουνού

Ευρύτατη σύσκεψη ΠΕΣΥΔΑΠ για την πυροπροστασία του όρους Αιγάλεω

Με ευρεία συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης Α' & Β' βαθμού, των σωμάτων ασφαλείας, των εκπροσώπων φορέων καθώς και εθελοντών πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που διοργάνωσε ο ΠΕΣΥΔΑΠ με θέμα τη πυροπροστασία του όρους Αιγάλεω.
Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης παρουσίασε τον σχεδιασμό της δράσης του Συνδέσμου για τη θωράκιση του δάσους του όρους Αιγάλεω κατά τη καλοκαιρινή αλλά και τη χειμερινή περίοδο.
Στην εισήγησή του στάθηκε στην ανάγκη συνεργασίας όλων για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων, από τη καταιγίδα της 22ας Φεβρουαρίου, τμημάτων του δασικού οδικού δικτύου, τονίζοντας ότι «...Πρώτη μας φροντίδα είναι να εξασφαλιστεί στα βαριά οχήματα της πυροσβεστικής η πρόσβαση στο δασικό πυρήνα του βουνού που τώρα είναι αδύνατη. Για το λόγο αυτό ζήτούμε από τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Σγουρό την άμεση ενίσχυση της δράσης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και της Περιφέρειας Αττικής...» επιπλέον ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ ζήτησε να αντιμετωπιστεί άμεσα από τη κυβέρνηση η δυνατότητα ασφάλισης των εθελοντών σε περίπτωση ατυχήματος.

Μετά από διάλογο η σύσκεψη κατέληξε στο ακόλουθο πόρισμα:
1. Είναι καίριας σημασίας η αποκατάσταση του δασικού δικτύου του όρους Αιγάλεω
2. Πρέπει να αντιμετωπιστεί η ασφάλιση των εθελοντών
3. Να γίνει πιο αποτελεσματικός ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων.
4. Είναι απαραίτητη η πιο ουσιαστική παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Δημοσθένης Σταματάτος, ο Γενικός Γραμματέας του ΠΕΣΥΔΑΠ Γιώργος Κατσαντώνης καθώς και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πειραιά Μπενέτος Ι. και Μαντσιώκα Α., ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Αντιπεριφέρειας Δυτικού Τομέα Αθηνών Γιαννακάκος Β., ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής Χαχλάκης Α., ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Κωνσταντούζος Ε., ο Αντιδήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη Κουφοπαντελής Μ., ο Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Ευθυμιάδης Μ., ο Αντιδήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Μίχος Σπ., ο Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χριστακόπουλος Α., ο Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας Μπερής Θ., ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χαϊδαρίου Μπαρδής, ο Δ/ντης Περιβάλλοντος Δήμου Περάματος Μουστάκης Απ και εκπρόσωποι των Δασαρχείων Πειραιά και Αιγάλεω, του Βοτανικού Κήπου, του 4ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πειραιά, του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, των Αστυνομικών Τμημάτων Περάματος, Κορυδαλλού και Κερατσινίου καθώς και της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά, της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδα Κρίσεων, του ΕΣΣΑΚ, της Πρωτοβουλίας Πολιτών Κορυδαλλού, καθώς και μη κυβερνητικών οργανώσεων της περιοχής.