Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 12:13

Καμία ανησυχία για το έργο αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Σχιστού

Επιτακτική ανάγκη το αντιπλημμυρικό της περιοχής

Με αφορμή δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας που αφορά στον αποκατεστημένο ΧΑΔΑ Σχιστού και στα προβλήματα συνέπεια της σφοδρής βροχόπτωσης της 22.02.2013, ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με:

1. Την υπ αρ. πρωτ. Α.γ./414/1109/04.04.2013 έκθεση επιτόπιου ελέγχου της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), της μόνης αρμόδιας δημόσιας αρχής για θέματα ραδιενέργειας,

2. Το υπ. αρ. Α.γ/414/1154/08.04.2013 πιστοποιητικό μέτρησης της ΕΕΑΕ στην ευρύτερη περιοχή καθώς και

3. Το υπ? αρ. πρωτ. 3172/22.03.2013 πόρισμα αυτοψίας της επιβλέπουσας Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγ. Βαρβάρας,
διαπιστώθηκε ότι:

- στο αποκατεστημένο τμήμα του ΧΑΔΑ οι μετρήσεις ήταν στα φυσιολογικά επίπεδα,

- οι ζημιές από τη βροχόπτωση δεν είχαν την οποιαδήποτε επίπτωση από άποψη ακτινοπροστασίας

- οι επουσιώδεις και μικρής κλίμακας ζημιές έχουν ήδη αποκατασταθεί επομένως δεν συντρέχει οποιοσδήποτε λόγος ανησυχίας.

Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης δήλωσε σχετικά: «Κατανοούμε την υπερβολή του δημοσιεύματος που γίνεται για ευνόητους λόγους. Διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, γεγονός που πιστοποιείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ως αυτοδιοίκηση, με προσπάθεια και υπευθυνότητα, καταφέραμε να μετατρέψουμε ένα χώρο με αυξημένη ραδιενέργεια, που δημιουργήθηκε επί είκοσι χρόνια ανοχή κρατικών υπηρεσιών, σε ένα χώρο χωρίς επικινδυνότητα.

Παραμένει όμως επιτακτική ανάγκη η κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου μεγάλης κλίμακας στην ευρύτερη περιοχή, με στόχο την αποτελεσματική προστασία των υποδομών των δεκάδων επιχειρήσεων του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού, του Σταθμού Μεταφόρτωσης, του ΠΕΣΥΔΑΠ, των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αλλά και της ασφάλειας των εργαζομένων σ? αυτές.
Ο ΠΕΣΥΔΑΠ θα συνεχίσει να πιέζει τους αρμόδιους προς αυτή τη κατεύθυνση».