Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013 12:12

Συνάντηση Κικίλια - Γουρδομιχάλη

Μετά από πρόσκληση του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αττική Νέα Προοπτική» Βασίλη Κικίλια πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση με τους εκπροσώπους του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας-Πειραιά Γρήγορη Γουρδομιχάλη (Πρόεδρος) και Δημοσθένη Σταματάτο (Αντιπρόεδρος).

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση από πλευράς των εκπροσώπων του Συνδέσμου για α) τα προβλήματα και την αποκατάσταση ζημιών στον επικίνδυνο Χ.Α.Δ.Α Σχιστού, β) τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και την προστασία από επικίνδυνες ζωοανθρωπονόσους και γ) την υποστήριξη του σχεδίου πράσινης ανάπτυξης που περιλαμβάνει το σύστημα: «Φ/Β Πάρκο - Αξιοποίηση του νερού Ψυττάλειας - Λιμνοδεξαμενή - Αναδάσωση Όρους Αιγάλεω».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία των Περιφερειακών Συμβούλων Σπύρου Σπυρίδωνα και Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου.

Ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής, ως αυτοδιοίκηση β' βαθμού που διαχειρίζεται σημαντικότατους πόρους, θα πρέπει να σκύψει στα προβλήματα, να αποκεντρώσει πόρους και να υποστηρίξει ουσιαστικά τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες με αναπτυξιακούς όρους της αυτοδιοίκησης ά βαθμού. Θα πρέπει να είναι αρωγός σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Εκ μέρους των μελών του ΔΣ του ΠΕΣΥΔΑΠ ευχαρίστησε θερμά τον Βασίλη Κικίλια και τους συνεργάτες του για την άμεση ανταπόκριση τους και τη φιλική υποδοχή τους και τους προσκάλεσε να επισκεφτούν τον ΠΕΣΥΔΑΠ ώστε να δούμε από κοινού τα θέματα επιτόπου.

Ο Βασίλης Κικίλιας εκ μέρους και των υπολοίπων μελών της παράταξης «Αττική Νέα Προοπτική», αναγνωρίζοντας τη σημαντική παρουσία και τις αξιόλογες δράσεις του Συνδέσμου όλα αυτά τα χρόνια, δεσμεύθηκε να αναδείξει και να υποστηρίξει τις προτάσεις περιβαλλοντικού σχεδιασμού και δράσεων που εκπονούνται από το Σύνδεσμο με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Εξέφρασε στους εκπροσώπους του Συνδέσμου την πεποίθηση του ότι η Περιφέρεια Αττικής πρέπει να αναπτύξει διαύλους επικοινωνίας με το Σύνδεσμο καθώς η λειτουργία του χαρακτηρίζεται από αυξημένη αποτελεσματικότητα και χρηστή διοίκηση.

Επιπλέον, αποδέχθηκε την πρόσκληση να επισκεφθεί με τα μέλη της παράταξης τις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου, προκειμένου να διαπιστωθεί το υψηλό επίπεδο λειτουργίας τους και η επιχειρησιακή ικανότητα και αποτελεσματικότητα του προσωπικού και των στελεχών του.