Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 11:59

Συνεργασία ΠΕΣΥΔΑΠ - Περιφερειακής Εκπαίδευσης Αττικής για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών

Αντιπροσωπεία του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας - Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) επισκέφτηκε την έδρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής (ΠΔΕΑ) με θέμα την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών.

Ο ΠΕΣΥΔΑΠ είναι πιστοποιημένος φορέας, από το Υπουργείο Παιδείας, για ένταξη του στο πρόγραμμα «Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων (Αγωγής Σταδιοδρομίας, Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Αγωγής, Πολιτιστικών Θεμάτων, Comenius - Leonardo da Vinci και e-Twinning)»

Ο πρόεδρος του, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ενημέρωσε τον περιφερειακό διευθυντή Δημήτρη Γκίνη σχετικά με τις δραστηριότητες του συνδέσμου καθώς και ότι, στα πλαίσια του ρόλου του ως του μεγαλύτερου διαδημοτικού φορέα προστασίας του περιβάλλοντος, οι εγκαταστάσεις και οι υποδομές του είναι στη διάθεση των σχολείων για την εκπόνηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων.

Οι μαθητές μπορούν να ενημερώνονται περιβαλλοντικά είτε με επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ είτε με επίσκεψη κλιμακίου του στο σχολείο τους ώστε να είναι σε θέση να κατανοήσουν τα ζητήματα, να προτείνουν λύσεις, να αναπτύξουν δράσεις ως αυριανοί ενεργοί πολίτες.

Οι υπηρεσίες του συνδέσμου, σχεδίασαν και παρουσιάζουν με ψηφιακά μέσα, εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής συνειδητοποίησης των μαθητών που περιλαμβάνει:
1. την ανάδειξη θεμάτων που σχετίζονται με το αστικό περιβάλλον (περιβαλλοντικός θόρυβος, ρύπανση της ατμόσφαιρας και των υδατικών πόρων, ανακύκλωση κλπ.).
2. την ενημέρωση για τα αδέσποτα ζώα και τη δράση του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.),
3. την ενημέρωση για την περιβαλλοντική υποβάθμιση αλλά και την οικολογική αξία του ορεινών όγκων του λεκανοπεδίου, της αναδάσωσης της πυροπροστασίας και της διαφύλαξης τους.

Ο επικεφαλής της ΠΔΕΑ Δημήτρης Γκίνης ευχαρίστησε τον πρόεδρο και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΠΕΣΥΔΑΠ, Μιχάλη Ευθυμιάδη, δήλωσε την υποστήριξη του στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που προωθεί ο σύνδεσμος για 5η χρονιά και δεσμεύτηκε ότι θα ενθαρρύνει την αξιοποίηση του από τα σχολεία που επιθυμούν.

Ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης με δήλωση του τόνισε: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι επικεφαλής της μεγαλύτερης περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης της χώρας ανέλαβε ένα στέλεχος όπως ο Δημήτρης Γκίνης με γνώση και ουσιαστικό ενδιαφέρον για το περιβάλλον και την αυτοδιοίκηση, τόσο για το ρόλο της όσο και για τα θετικά πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα της συνεργασίας της με την εκπαίδευση. Θα κάνουμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτή τη συνεργασία»