Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 11:17

Πιο… «πράσινος» ο ΠΕΣΥΔΑΠ με υποστήριξη του Πράσινου Ταμείου

Με την αναγκαία και καθοριστική χρηματοδότηση του «Πράσινου Ταμείου» ο ΠΕΣΥΔΑΠ θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα στην εγκατάσταση ενός σύγχρονου φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, που θα επιτρέψει την ενεργειακή του αυτονομία και θα μειώσει το λειτουργικό του κόστος.

Το σύστημα που θα εγκατασταθεί στις στέγες και τους ελεύθερους χώρους του ΠΕΣΥΔΑΠ, εκτός από τα άμεσα πρακτικά οφέλη του, θα αποτελέσει και ένα συμβολικό περιβαλλοντικό «αποτύπωμα», απόλυτα συμβατό με τους στόχους, τις επιδιώξεις και τις δράσεις του Συνδέσμου.

Η θετική αυτή εξέλιξη ίσως να μην είχε γίνει ποτέ δυνατή, αν η επιμονή του ΠΕΣΥΔΑΠ για τον συνεχή εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του, δεν συναντούσε την πρόθυμη συνέργεια, βοήθεια και υποστήριξη της διοίκησης του Πράσινου Ταμείου, η οποία ενέκρινε ομόφωνα τον τεχνικό φάκελο και την μελέτη εγκατάστασης που είχε υποβάλει ο Σύνδεσμος.

Πολύτιμη προς αυτήν την κατεύθυνση υπήρξε η συμβολή του ιδίου του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλου, που εξ’ αρχής «πίστεψε» στο έργο και τους στόχους του, όπως του εκτέθηκαν από τον Πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλη.

Έτσι, η «Προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις στέγες και τους ελεύθερους χώρους των εγκαταστάσεων του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.», εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2021».

Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη, η διαδικασία της προμήθειας και εγκατάστασης του συστήματος, καθώς η διασύνδεση του με τη ΔΕΗ, εισήλθαν στην τελική ευθεία.

Αναφερόμενος σε αυτή τη νέα «επένδυση» που αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις και τη λειτουργία του ΠΕΣΥΔΑΠ, ο Πρόεδρος του Γρ. Γουρδομιχάλης σημείωσε: « Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ οφείλω να απευθύνω στον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, Στάθη Σταθόπουλο, ο οποίος υποστήριξε αποφασιστικά και με θέρμη τη πρόταση μας από την αρχή».