Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 17:40

Στην «πρώτη γραμμή», με όλες μας τις δυνάμεις

Από την πρώτη στιγμή που χθες το μεσημέρι εκδηλώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη, ο ΠΕΣΥΔΑΠ (Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων περιοχής Αθήνας - Πειραιά) και το ΔΙΚΕΠΑΖ (Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων) κινητοποιήθηκαν για να προσφέρουν υποστήριξη τόσο στις προσπάθειες κατάσβεσης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής, όσο και προς τα δεσποζόμενα ή αδέσποτα ζώα που βρέθηκαν εγκλωβισμένα στην περιοχή της μεγάλης φωτιάς.
Μαζί με τα μέλη της διοίκησης Μ. Ευθυμιάδη και Δ. Τσατσαμπά, η ομάδα και τα οχήματα Πολιτικής Προστασίας του ΠΕΣΥΔΑΠ έφτασαν πολύ γρήγορα στην περιοχή των επιχειρήσεων, αναλαμβάνοντας καθήκοντα σύμφωνα με τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής, μέχρι αργά τη νύχτα.
Από σήμερα το πρωί, επίσης, ασθενοφόρα του ΔΙΚΕΠΑΖ βρίσκονται στην περιοχή και τοποθετούν ζωοτροφές σε επιλεγμένα σημεία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι έκτακτες ανάγκες που δημιούργησε η φωτιά για τα αδέσποτα ζώα.
Με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης τονίζει πως τα ίδια συνεργεία είναι επιφορτισμένα με το καθήκον να παράσχουν κάθε βοήθεια και να μεταφέρουν για νοσηλεία στις εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ, κάθε αδέσποτο ζώο που θα εντοπιστεί να χρήζει περαιτέρω φροντίδας και περίθαλψης στις πυρόπληκτες περιοχές.