Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 17:25

Πιο σύγχρονος και… «πράσινος» ο ΠΕΣΥΔΑΠ

Συνεπής στον περιβαλλοντικό προσανατολισμό του και επίμονος στον συνεχή εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του, ο ΠΕΣΥΔΑΠ θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα στην εγκατάσταση ενός σύγχρονου φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, που θα επιτρέψει την ενεργειακή του αυτονομία και θα μειώσει το λειτουργικό του κόστος.

Το σύστημα που θα εγκατασταθεί στις στέγες και τους ελεύθερους χώρους του ΠΕΣΥΔΑΠ, εκτός από τα άμεσα πρακτικά οφέλη του, θα αποτελέσει και ένα συμβολικό περιβαλλοντικό «αποτύπωμα», απόλυτα συμβατό με τους στόχους, τις επιδιώξεις και τις δράσεις του Συνδέσμου.

Η χρηματοδότησης του φωτοβολταϊκού συστήματος θα γίνει από το «Πράσινο Ταμείο» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο ενέκρινε, ήδη, τον τεχνικό φάκελο και την μελέτη εγκατάστασης που του είχε υποβάλει ο ΠΕΣΥΔΑΠ.

Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη, η διαδικασία της προμήθειας και εγκατάστασης του συστήματος, καθώς η διασύνδεση του με τη ΔΕΗ, εισήλθαν στην τελική ευθεία τους…

Αναφερόμενος σε αυτή τη νέα «επένδυση» που αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις και τη λειτουργία του ΠΕΣΥΔΑΠ, ο πρόεδρος του Γ. Γουρδομιχάλης σημείωσε την εξαιρετική συνεργασία που υπήρξε με το «Πράσινο Ταμείο», από την πρώτη στιγμή που υποβλήθηκε το αίτημα χρηματοδότησης.

- « Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ οφείλω να απευθύνω στον ίδιο τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, Στάθη Σταθόπουλο, ο οποίος υποστήριξε αποφασιστικά και με θέρμη τη πρόταση μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ Γουρδομιχάλης.