Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021 14:01

Συνεργασία σωτηρίας για 20 ζώα που υπέφεραν

Τον σημαντικό ρόλο και την ιδιαίτερη αποστολή του στην φροντίδα και στη νοσηλεία αδέσποτων ζώων επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά το ΔΙΚΕΠΑΖ, που την περασμένη Παρασκευή υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις του 20 σκύλους κατασχεμένους από κατοικία, η οποία λειτουργούσε ως παράνομο «άσυλο» στη Στυλίδα της Φθιώτιδας.

Τα ζώα κατασχέθηκαν κατόπιν Εισαγγελικής παραγγελίας, μετά από ενέργειες της δραστήριας «Πανελλήνιας Ομάδας Κατά της Κακοποίησης Ζώων», που επενέβη για να δώσει τέλος στο μαρτύριο τους και στις τραγικές συνθήκες διαβίωσης τους.

Στα πλαίσια της εξαιρετικής συνεργασίας που επί χρόνια καλλιεργεί το ΔΙΚΕΠΑΖ με φιλοζωικές οργανώσεις, ο Πρόεδρος του Γρ. Γουρδομιχάλης επικοινώνησε με την επικεφαλής της Ομάδας κα Μ. Πουλτίδου, διευκολύνοντας τη γρήγορη και ασφαλή μεταφορά των κατασχεμένων ζώων της Στυλίδας στις εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ.

Σε συνεργασία με τις εθελόντριες της «Πανελλήνιας Ομάδας Κατά της Κακοποίησης των Ζώων», το κτηνιατρικό προσωπικό και οι νοσηλευτές του ΔΙΚΕΠΑΖ πραγματοποίησαν κτηνιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις σε όλα τα ζώα, έγιναν οι αναγκαίες αποπαρασιτώσεις, ενώ κάποια εξ’ αυτών κρατήθηκαν για στείρωση και για να αντιμετωπισθούν προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζαν (διροφιλαρίωση κλπ).

 

«Δεν έχω παρά να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε ολόκληρο το προσωπικό του ΔΙΚΕΠΑΖ, και ιδιαίτερα στον πρόεδρο του Γρ. Γουρδομιχάλη, που σε τούτη τη δύσκολη στιγμή ήταν παρών», δήλωσε μεταξύ άλλων η επικεφαλής της «Πανελλήνιας Ομάδας Κατά της Κακοποίησης των Ζώων», Μ. Πουλτίδου.