Άλσος Δαφνίου

Γενικές πληροφορίες – Ιστορικά στοιχεία

Το Άλσος Δαφνίου μετρά μια έκταση 250 στρεμμάτων. Αρχικά ανήκε στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ το 1996 ο χώρος παραχωρήθηκε στο Δήμο Χαϊδαρίου. Το Άλσος βρίσκεται σε καλή κατάσταση και διατηρεί ιδανικές κλιματικές συνθήκες (μέτρια υγρασία, όχι πολύς ήλιος κ.τ.λ). Ενδείκνυται για ορεινή ποδηλασία, καθώς διαθέτει ποδηλατόδρομο, αλλά και για περίπατο ή πικνίκ, καθώς υπάρχουν αρκετά παγκάκια με τραπεζάκια, πέργκολες και κιόσκια.

Το Άλσος Δαφνίου βρίσκεται απέναντι από την ομώνυμη μονή, η ονομασία της οποίας (και συνεκδοχικά ολόκληρης της γύρω περιοχής) συνδέεται με το αρχαίο ιερό του Δαφνίου ή Δαφνηφόρου Απόλλωνα πάνω στο οποίο έχει χτιστεί το μοναστήρι. Ο ναός καταστράφηκε από τους Γότθους το 395 μ.χ.

Χλωρίδα

Στο άλσος συναντά ο επισκέπτης: Πεύκα, κυπαρίσσια, κέδρο, πουρνάρι, σχοίνο, χαρουπιά. Κατά μήκος υπάρχουν εκτεταμένες αναδασώσεις με ευκαλύπτους. Γίνονται αποψιλώσεις και καθαρισμοί χώρου για αποφυγή πυρκαγιάς.

Δράσεις

Στο χώρο του Άλσους κάθε Σεπτέμβρη πραγματοποιείται η Γιορτή του Κρασιού, που διοργανώνεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού με επικεφαλές το Τουριστικό Περίπτερο, από το 1954.

Πρόσβαση

Οδός: Βουλγαροκτόνου και Κομνηνών

Στάση: Τροίας

Λεωφορείο: 811

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πάρκο Ιστορικής Μνήμης Ανάπλαση »