Στην κατάμεστη από εκπροσώπους φορέων και πολίτες αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ του Δήμου Κορυδαλλού έλαβε χώρα τη Δευτέρα 11/06/2018, η δεύτερη συνεχόμενη εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) και τους Δήμους – μέλη του, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Η εκδήλωση που ...
Περισσότερα Δείτε όλα τα Νέα
Περισσότερα Δείτε όλα τα Νέα
Περισσότερα Δείτε όλα τα Νέα
Με μαζική συμμέτοχη πεζοπόρων κάθε ηλικίας, πραγματοποιήθηκε ο Κυριακάτικος περίπατος στο Όρος Αιγάλεω, που διοργανώθηκε από τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) και τους Δήμους – μέλη του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ...
Περισσότερα Δείτε όλα τα Νέα
Περισσότερα Δείτε όλα τα Νέα
Τίτλος Εκδήλωσης: «Γνωρίζουμε το όρος Αιγάλεω – Αναδεικνύουμε το ανώνυμο σπήλαιο» Ημερομηνία Εκδήλωσης: Κυριακή 03.06.2018 Τοποθεσία: Όρος Αιγάλεω, κορυφή, σπήλαιο παλαιολιθικής εποχής Σημείο και ώρα συγκέντρωσης: Πυροβολεία Κορυδαλλού στις 9.30 το πρωί Μεταφορά στη θέση Πυροβολεία: α) με ίδια μέσα και β) με αστικά λεωφορεία (από Μετρό ...
Περισσότερα Δείτε όλα τα Νέα

ΠΕΣΥΔΑΠ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο Γρηγόρης Κ. Γουρδομιχάλης γεννήθηκε το 1954.

Είναι μαθηματικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στη στατιστική και στη διαχείριση περιβάλλοντος.

Αναπτύσσει συνεχή πολιτική και κοινωνική δράση.

Εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού για 8 συνεχείς θητείες, από το 1982 μέχρι σήμερα. Το 1994 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Κορυδαλλού, επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού. Υπήρξε μέλος του ΔΣ του συλλόγου αθλητών κλασσικού αθλητισμού του Ολυμπιακού.

Έχει εργαστεί ως πρόεδρος, μέλος της διοίκησης και διευθυντής νομικών προσώπων, καθηγητής του ΤΕΙ Αθήνας, εκπαιδευτής στελεχών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και σύμβουλος επιχειρήσεων.

Έχει μακρόχρονη πολιτική και διοικητική εμπειρία σε θέματα προστασίας - διαχείρισης περιβάλλοντος και παιδείας. Έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Κορυδαλλού, πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας - Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), μέλος της επιτροπής περιβάλλοντος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων  Ελλάδας, επιστημονικός συνεργάτης του νομάρχη Πειραιά, ειδικός σύμβουλος του προέδρου του ΕΣΔΚΝΑ, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Διαχείρισης Τοξικών και Επικινδύνων Αποβλήτων (ως εκπρόσωπος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας), αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ιinternational Solid Waste Association).

Ως πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, πήρε πρωτοβουλίες την αναβάθμιση του Συνδέσμου, τη κατασκευή ιδιόκτητων εγκαταστάσεων του καθώς και την διεύρυνση του με 12  νέους δήμους. Εργάστηκε  για την κατασκευή και λειτουργία του πρώτου στην Ελλάδα διαδημοτικού κέντρου περίθαλψης αδέσποτων ζώων, για την αναδάσωση και προστασία του όρους Αιγάλεω, για τον έλεγχο της ρύπανσης,, για τη προστασία και διαχείριση του υδροφόρου ορίζοντα, την αποκατάσταση του επικίνδυνου ΧΑΔΑ Σχιστού καθώς και για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε περιβαλλοντικά θέματα.  

Εργασίες:

  • «Ζητήματα περιβαλλοντικής πολιτικής και εκπαίδευσης…», Αθήνα 2007.

  • «Διασυνοριακή μεταφορά τοξικών και επικίνδυνων αποβλήτων», Νομαρχία Πειραιά, 1996.

Σήμερα είναι πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κορυδαλλού  με αρμοδιότητα στο περιβάλλον - δημοτική αστυνομία - πολιτική προστασία, μέλος της επιτροπής περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και διευθυντής του ΕΠΑ.Λ Κορυδαλλού.

Δικεπαζ

balkania

Δημιουργήσαμε ένα Ψηφιακό μουσείο φυσικής κληρονομιάς..

Σας ενδιαφέρει? Πατήστε την εικόνα παρακάτω

Ψηφιακό μουσείο φυσικής κληρονομιάς

ekpedeusi

Demo

ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. # Συμβάλουμε στην Εκπαίδευση.

Προστασία όρους Αιγάλεο

Μείνετε Ενήμεροι

Δώστε μας τα στοιχεία σας και θα σας ενημερώνουμε για κάθε νέα δράση του Συνδέσμου.