Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 14:34

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΕΣΥΔΑΠ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων, που γιορτάζεται σήμερα Πέμπτη 04.10.2012, εκφράζουμε με την παρούσα επιστολή κραυγή απόγνωσης σχετικά με την αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων, παραμένοντας πιστοί στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, της συνεχούς φροντίδας και της ευζωίας τους.

Η βιωσιμότητα της δράσης περίθαλψης αδέσποτων ζώων των ΟΤΑ κλονίζεται. Αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην συμπεριφορά της εκάστοτε ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την άρνηση καταβολής της προβλεπόμενης από το νόμο επιχορήγησης για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων για τα τρία τελευταία έτη.

Η μεθόδευση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την εξάντληση των αποθεμάτων φαρμάκων, τροφών και την αδυναμία καταβολής μισθοδοσίας των εργαζομένων στους εμπλεκόμενους αυτοδιοικητικούς φορείς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις κινητοποιήσεις και στις πιέσεις που έχουν γίνει, η κεντρική διοίκηση δίνει υποσχέσεις χωρίς να τις τηρεί. Ας δηλώσουν ξεκάθαρα ότι δεν τους ενδιαφέρουν τα αδέσποτα ζώα.

Καλούμε τους πολίτες, που είναι οι τελικοί αποδέκτες των συνεπειών αυτής της απαράδεκτης πρακτικής, με την υποβάθμιση των υπηρεσιών που για λογαριασμό τους παρέχονται, να συστρατευθούν με το δίκαιο αίτημα της ουσιαστικής μέριμνας της ΖΩΗΣ των αδέσποτων ζώων και καλούμε τη νέα ηγεσία του Υπουργείου να αναλάβει τις ευθύνες με έργα και όχι λόγια, αποδίδοντας έστω και την τελευταία στιγμή την επιχορήγηση στους ΟΤΑ για την φροντίδα των αδέσποτων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΠΕΣΥΔΑΠ
Γουρδομιχάλης Γρηγόρης (Πρόεδρος ΔΣ)
Τσατσαμπάς Δημήτριος (Αντιπρόεδρος ΔΣ)
Βασιλάκος Θεόδωρος
Παπαναγιωτάκη Μαίρη
Σταματάτος Δημοσθένης
Φεγγερός Βασίλειος
Μπούτσης Αντώνης
Ευθυμιάδης Μιχάλης